Щори | DORION

Щорите са едно от най-добрите решения за засенчване, които Ви позволяват да контролирате количеството светлина и слънчева радиация, постъпваща в стаята. Чрез регулиране на ъгъла на наклона, може да постигнете желаното ниво на сянка и да подобрите комфорта в стаята. Те са ефективна бариера срещу високите летни температури и UV лъчи. Външните щори най-ефективно отразяват слънчевите лъчи, предпазват интериора от нагряване и обзавеждането от избледняване. Нека разгледаме подробно най-широкоразпространените видове щори, основните предимства и възможности на различните типове и да отговорим на въпроса защо да закупите щори от компанията DORION.

Какво трябва да знаете за различните видове щори?

Щори 1
Щори – Разгледайте при нас!

Няколко са основните неща, които трябва да знаете за различните видове щори. Сред най-разпространените видове на пазара са роло щорите и ламелните щори. По своето предназначение, ламелните щори се делят на външни и вътрешни. За да добиете максимално ясна представа за видовете щори, ще Ви предоставим малко по-подробна информация за всеки тип.

Външни и вътрешни ламелни щори от DORION – Външните ламелни  щори на първо място са най-ефективния способ за ограничаване на топлинния товар от слънчевите лъчи към остъклените части на сградата, но също така са и отлично  допълнение към архитектурата на всяка сграда, придавайки й модерен и съвременен вид.  Ламелите са в широка гама от цветове, дизайн и размери. Най-търсените ламели са: тип C80,  C65 и Z90. Кутиите на щорите се предлагат в голямо разнообразие от цветове, гарантирайки завършеност и естетичен вид, но имат и възможност за вграждане като ламелите във вдигнато положение остават скрити. Възможността за използване на метеорологични датчици и електрически задвижвания допълнително увеличава функционалността на системата. Щорите се състоят от елипсовидни или прави подвижни ламели, изработени от алуминиева сплав с дебелина 0,42 мм. Ламелите са с фабрично нанесено специално прахово покритие, което гарантира тяхната устойчивост на механично въздействие по време на работа. Благодарение на стабилната носеща релса, здравите странични водачи, вложените стълби  и ленти за задвижване, изработени от нишки кевлар и арамит, щорите са готови да понесат всякакви ветрови и атмосферни влияния. Алуминиевите панели за покритие  и монтажните стоманени скоби допълват стабилността на системата. Освен това, всички компоненти, които са използвани в производствения процес, са силно издръжливи и устойчиви на UVлъчи.

Щори 2
Щори от DORION

Най-популярният и използван вид ламелни щори в света за екстериорно засенчване е С80, който се препоръчва както за административни сгради и магазини, така и за частни домове. Ламелите са с форма „С“ с ширина 8 см. или 6,5 см. и формовани външни ръбове. Щорите се характеризират с огромна променливост на конструкцията, опционалности на страничното водене и начините на управление (ръчни или моторизирани). При моторизираното управление възможностите са почти неограничени. Щорите C80 разполагат със захват  по цялата дължина на ламелите и се характеризират с по-голяма устойчивост на вятър и натиск. Също така са подходящи за офиси и конферентни зали, защото защитават от преки слънчеви лъчи и топлина. Алуминиевите странични водачи осигуряват стабилност на щорите при вятър и са поддържащ елемент за подсигуряване на къщата срещу взлом.

Вътрешните ламелни щори от DORION се използват в случаите, когато търсеният ефект е закриване на видимостта и осигуряване на уединение и не е възможен външен монтаж. Основният продукт е ламелна щора тип С50, която се предлага в 4 стандратни цвята и по поръчка в почти неограничена палитра от цветове. Другото основно приложение на вътрешните ламелни щори С50 е за вграждане в двойните офис преградни стени Doormax Twinline Office.

Роло щори Djumbo Screen Roll от DORION – Djumbo Screen Roll e щора от касетъчен тип, в която може да се побере плат с до 2.8 м. ширина и 4 м. височина в зависимост от избрания плат. Препоръчват се за панорамни и големи пространства на стъклени фасади. Управлението може да бъде ръчно – посредством шнур с топчета или мотoризирано – с управление чрез радио контрол, BMS или твърда връзка мотор с бутон. За моторизацията на нашите щори сме заложили на утвърдените световни производители  Somfy – Франция и Elero – Германия.

Кои са основните предимства и възможности на различните видове щори?

Дойде ред да обърнем внимание и на основните предимства и възможности на различните видове щори. Ще започнем с външните и вътрешни ламелни щори, а след това ще разгледаме и роло щори Djumbo Screen Roll.

Предимства и възможности на различните видове щори: Външни и вътрешни ламелни щори – част от тях са високото ниво на засенчване, опцията за електрическо управление, намаленото ниво на външен шум, терморегулацията и защитния ефект. Долният профил на щорите е изработен от екструдиран алуминий. Шумът на щорите е намален благодарение на интегрираната гума. Гарантираната площ е 24 кв. метра.

Предимства и възможности на различните видове щори: Роло щори Djumbo Screen Roll – елегантен и стилен завършек на интериорния дизайн на всеки един офис. Те са с изключително опростен механизъм за управление и са изработени от високачествени, пожароустойчиви, антистатични платове с различна степен на пропускливост, абсорбация и отразяване на слънчевата светлина и топлина.

Защо да закупите щори от DORION?

Щори 3
Щори – Купете от нас!

DORION предоставя на своите клиенти цялостни решения в областта на офис преградните стени, автоматизираните входни решения, стъклените парапети, външните и вътрешни ламелни щори и роло щори, входните и оградни решения за дома и индустрията и системите за точково окачване на стъкла – тип „спайдер“. Ето защо закупуването на щори от DORION е най-разумното решение:

Щори от DORION: Дългогодишен опит и професионално отношение – компанията DORION притежава повече от 15 години опит в областта на проектирането, изграждането и доставката на съвременни строителни системи и решения от стъкло, офис преградни стени и автоматика за врати.  Екипът на DORION е изграден от високомотивирани професионалисти, които непрестанно развиват своите умения и компетенции и ще Ви предложат най-новите и иновативни модели щори. Може да се свържете с нас чрез формата за контакти в сайта или на посочените телефони.

Щори от DORION: Богато разнообразие от модели – DORION ще Ви предостави богато разнообразие от модели щори – както вътрешни и външни ламелни щори, така и роло щори. Модели, които са изработени от висококачествени материали и са с различна цветова гама. Те ще бъдат изцяло съобразени с Вашите специфични желания и изисквания.

Щори от DORION: Щори с доказан произход и високо качество – DORION предлага премиум продукти, които са с утвърден произход и най-висок клас на изработка. Продукти, произведени от водещи компании в световен мащаб.

Щори от DORION: Реализирани проекти – зад името DORION стоят редица реализирани проекти. Големи компании от различни сфери избират услугите на DORION и се доверяват на компанията. Референтните обекти, реализирани от DORION, са разположени в цяла България.

Какво трябва да знаете за различните видове щори?
Кои са основните предимства и възможности на различните видове щори?
Защо да закупите щори от DORION?

DORION - Качество и професионализъмРоло щори