Жилищни гаражни врати | DORION

Жилищни гаражни врати са всички врати, които се използват за затваряне на индивидуални и общи гаражни площи. Разнообразието от видове и модели жилищни гаражни врати е огромно.  Разделят се на секционни гаражни врати, летящи гаражни врати и ролетни гаражни врати. Разбира се, съществуват и други видове жилищни гаражни врати, но ще разгледаме само най-предпочитаните от потребителите. Когато избирате жилищни гаражни врати е препоръчително да се съобразите със сигурността, функционалността и не на последно място – дизайна на модела. И докато в миналото изборът на жилищни гаражни врати беше лесен, то в днешно време е значително по-труден. За Ваше улеснение ще Ви запознаем с различните видове жилищни гаражни врати, утвърдените производители на жилищни гаражни врати и ще Ви предоставим най-актуалните колекции и модели жилищни гаражни врати на пазара. В допълнение ще научите предимствата и ползите от закупуването на жилищни гаражни врати от компанията DORION.

Видове жилищни гаражни врати, които DORION предлага

Жилищни гаражни врати 1
Жилищни гаражни врати – Вземете от нас!

Както вече споменахме, жилищните гаражни врати се разделят на секционни, летящи и ролетни. Тези три вида са сред най-широкоразпространените и предпочитани жилищини гаражни врати от потребителите по света.

Жилищни гаражни врати: Секционни гаражни врати –  секционните гаражни врати добиха голяма популярност през последните години. Отварят се вертикално и се разполагат под тавана. Притежават отлични топлоизолационни качества. Отговарят на най-строгите стандарти по отношение на устойчивост на вятър и проникване на вода, както и на пропускливост на въздух. Отварянето и затварянето е безшумно. Този вид жилищни гаражни врати се нарежда в топ 3 по избираемост от нашите клиенти.

Жилищни гаражни врати: Ролетни гаражни врати – те са доста практични в сравнение с останалите видове жилищни гаражни врати. Оборудвани са със стандартно задвижващо устройство. Вратата се затваря като се навива на вал, който е скрит в калъф. Това позволява да се пести място.

Жилищни гаражни врати: Летящи гаражни врати – монтират се вътре в самото помещение. Отварят се нагоре и се изнасят пред фасадата. Подходящи са за подземни гаражи, които са с по-широк отвор за преминаване. Този вид жилищни гаражни врати е със сравнително ниско ниво на сигурност и затова намира приложение в наземни гаражи, където не се търси значителна противовзломна сигурност.

Жилищни гаражни врати с марка Wisniowski от DORION

Жилищни гаражни врати 2
Жилищни гаражни врати – Купете от нас!

Wisniowski е най-големият полски производител на портали и гаражни врати, стъклени противопожарни врати и входни врати и огради за дома и индустрията. Продуктовата гама на Wisniowski се допълва от ролетните и секционни врати. Можем да твърдим, че брандът задава тенденциите не само на полския, но и на европейския пазар. Нека разгледаме някои от най-актуалните колекции и модели жилищни гаражни врати, а именно Prime, UniTherm, UniPro, BR-77, Select и Komfort.

Жилищни гаражни врати: секционни врати PRIME – Prime е синоним на стил, елегантност и сигурност. Представя иновативен подход при производството на жилищни гаражни врати, предлагайки много повече от стандартни решения. Автоматичната секционна врата е усъвършенствана във всеки детайл. Съчетава дизайн от световна класа и съвременни технологии. Крилото й е създадено от оригинален панел INNOVO, който е с дебелина 60 мм. Модерният дизайн на жилищните гаражни врати от колекция PRIME позволява адаптация към съвременните конструкции, а иновативните системи за сигурност ефективно осигуряват безопасността на потребителите. Панелът INNOVO 60 е със затворена конструкция. Разполага с еластичен междупанелен капак, алуминиев монтажен профил и междупанелно уплътнение.  Мястото на закрепване на пантите е от пет слоя ламарина.

Жилищни гаражни врати: секционни врати UniTherm – UniTherm е създадена, за да отговори на нуждите на енергийно ефективното строителство. За производството на жилищната гаражна врата са  използвани топлинните свойства на панела INNOVO, който е с дебелина 60 мм., и уплътнителни системи. Елиминирани са топлинните загуби в най-чувствителните зони на корпуса на вратата. Коефициентът на топлопреминаване на панела е 0,33 W / m2K.

Жилищни гаражни врати: секционни врати UniPro – UniPro съчетава прецизна изработка, внимание дори към най-малките детайли и огромна гама от модели. Може да се монтира както в нови, така и в модернизирани сгради, където преди това са функционирали други видове жилищни гаражни врати. В същото време, моделите запазват всички свои функции и параметри, необходими за затваряне на гаража, поради което са сред най-универсалните решения в областта.

Жилищни гаражни врати 3
Жилищни гаражни врати от DORION

Жилищни гаражни врати: ролетни врати BR-77 – предназначена са за приложение в жилищни сгради сгради и стопански помещения. Завесата на вратата е изработена от алуминиеви профили, които са с пълнеж от полиуретанова пяна без фреон. Тя се навива върху стоманен ролетен вал, разположен на щурца вътре в помещението. Алуминиевите вертикални водачи са прахово боядисани. Стандартно, вратата е оборудвана с електрическо задвижване, вътрешен клавишен превключвател и външен превключвател с ключ, както и с манивела за аварийно отваряне. Жилищната гаражна врата може да бъде снабдена и с контролер Rollixo RTS или io. Благодарение на контролера Rollixo io може да управлявате вратата чрез механизъм Connexoon или TaHoma.

Жилищни гаражни врати: летящи гаражни врати Select – облицовката на крилото е изработена от поцинкована стоманена трапецовидна ламарина Т-10, която е с вертикален, хоризонтален или наклонен пълнеж, с покритие от полиестерна боя. Жилищната гаражна врата е снабдена с напречна греда, свързваща хоризонталните водачи и страничните плъзгачи. Възможна е изработка и на термоизолирана врата, врата с преходна вратичка (в избрани модели), с остъкление (прозорци) или с вентилационна решетка.

Жилищни гаражни врати: летящи гаражни врати Komfortоблицовката на крилото е изработена от поцинкована стоманена трапецовидна ламарина Т-10, с вертикален пълнеж, с покритие от полиестерна боя. Жилищните гаражни врати Komfort са снабдени с напречна греда, свързваща хоризонталните водачи и страничните плъзгачи. Възможна е изработката на термоизолирана врата, врата с преходна вратичка с остъкление (прозорци) или с вентилационна решетка. Като опция може да се оборудва и с четково уплътнение.

Предимства и ползи от закупуването на жилищни гаражни врати от DORION

DORION предоставя цялостни решения в областта на офис преградни стени, автоматизирани входни решения, стъклени парапети, ламелни и роло щори, входни и оградни решения за дома и индустрията и спайдър системи. Част от предимствата и ползите от закупуване на жилищни гаражни врати от DORION са:

Жилищни гаражни врати от DORION: Огромен избор от видове и модели – DORION ще Ви предложи най-актуалните премиум видове и модели жилищни гаражни врати. Нашият екип ще Ви консултира безплатно и ще Ви помогне да вземете най-правилното решение. Всички жилищни гаражни врати са с утвърден произход и доказано високо качество на изработката. Свържете се с нас, за да научите повече за жилищните гаражни врати.

Жилищни гаражни врати от DORION: Доверен партньор – DORION е официален дистрибутор за България на най-големия полски производител на жилищни гаражни врати – Wisniowski. Може да се запознаете с цялата продуктова гама на бранда, включително жилищните гаражни врати, като ни потърсите на посочените телефони в сайта.

Видове жилищни гаражни врати, които DORION предлага
Жилищни гаражни врати с марка Wisniowski от DORION
Предимства и ползи от закупуването на жилищни гаражни врати от DORION